MRA kiegészítő plexik

Mi az értelme a kiegészítő plexiknek (plexi toldatok, plexi magasítók), hogy működnek?
Nagyon gyakori problémát okoznak, a vezető sisakját érő turbulens hatások. Ennek oka lehet, a meglévő plexik nem megfelelő kilakítása, nem megfelelő mérete, illetve a vezető testalkata, testtartása. Ezek a légörvények, már rövid távon is nagyon kellemetlenek és fárasztóak lehetnek, a nagy hanghatás, a sisak beremegesé vagy rázása miatt.


A kiegészítő plexik hatékonyan segítenek ezen problémák kiküszöbölésében. Segítségükkel több fokozatban növelhető a meglévő plexi magassága, illetve a plexi felső részének dőlésszöge. További nagy előnyük, hogy megtörik a plexi tetején kilépő, a motors felé perdülő légörvényt, ezzel biztosítva a komfortos utazást.


10termék 110
10termék 110

Hogyan lehet felszerelni?
A kiegészítő plexiket a gyári- illetve a már meglévő plexihez lehet rögzíteni. A MRA plexik esetében, rögzítésnek két féle módja van.

1. Csavaros rögzítés. Stabilabb megoldás, előnyének mondható, hogy a meglévő plexire (magasság tekintetében) nagyobb tartományban szerelhető fel, viszont hátránya, hogy a meglévő plexit ki kell hozzá fúrni. MRA termékek esetében a gyártó minden esetben mellékel egy fúrósablont, melynek segítségével pontosan elkészíthetőek a rögzítéshez szükséges furatok.

2. Szorítókengyeles rögzítés. Nagy előnye a gyors fel- és leszerelés, mivel nem kell furatot készíteni a rögzítéshez, így több motorra is átszerelhető, vagy akár kölcsön is adható. Motor eladásnál, ha meg kívánjuk tartani a plexit a következő gépre, nem maradnak hátra a régi motor plexijén a nem épp esztétikus rögzítő furatok.

Az MRA VSA jelzésű plexik esetében a csomagolás mindkét rögzítési lehetőséghez szükséges szerelvényeket tartalmazza. Az MRA X-CREEN SPORT és TOURING plexik alap helyzetben a csavaros rögzítéssel kerülnek forgalomba, de igény esetén szorítókengyel is kapható hozzájuk, a pótalkatrész menüpont alatt.