Motorspecifikus plexik

Mi az a motorspecifikus plexi?

A motorspecifikus plexik, a gyárilag fejidommal és plexivel felszerelet motorokhoz való szélterelők. Kialakításuknál fogva pontosan illeszkednek a gyári szélterelő plexi helyére, viszont eltérhetnek a gyári plexi formájától. A különféle kialakítások (Originál, Spoiler, Touring, Vario-Touring, stb) modellenként eltérnek, katalógusunkban modellhez rendelve méret adatokkal és képekkel találhatod meg őket. Keresésnél, a motor évjáratát se hagy figyelmen kívül. 
A motorspecifikus plexik víztiszta és füstszínű és fekete színben kaphatók, kiviteltől motortípustól függően.

Az MRA az alábbi motorgyártók típusaihoz gyárt specifikus plexiket:

            

Original plexi

A motorkerékpár gyári alkatrészének helyére illesztkedő, azzal gyakorlatilag minden tekintetben megegyező szélterelő plexi.


Spoiler plexi
A motorkerékpár gyári alkatrészének helyére illesztkedő, viszont a gyárinál meredekebben befejeződő szélterelő plexi. A meredekebb kialakítás lassítja a plexiről leváló légáramot, ezzel komfortosabbá téve a használatot.


Racing plexi
A motorkerékpár gyári alkatrészének helyére illesztkedő, viszont annál áramlástanilag kedvezőbb kialakítású plexi. Tervzésénél elsődleges szempont a kedvezőbb légellenálás, amihez a vezető sportos testtartása is szükséges.


Touring plexi
A motorkerékpár gyári alkatrészének helyére illesztkedő, viszont annál 2-5 centiméterrel (típusfüggő) magasabb szélterelő. A magasabb kialakítás nagyobb védelmet biztosít a vezetőnek az időjárás viszontagságaival szemben. Kevesebb örvény éri el a bukósisakot, ami jelentős komfortérzet javulást eredményezhet.


Vario-Touring
A motorkerékpár gyári alkatrészének helyére illesztkedő szélterelő. Kialakítása megegyezik a TOURING plexiével, viszont gyárilag ellátták egy további VARIO-SPOILER (VSA) kiegészítő plexivel, annak minden előnyös tulajdonságával együtt. A kiegészítő szárny 7 fokozatban, szerszám nélkül állítható. A plusz szárny magasságának és dőlésszögének variálásával, szinte minden motoros megtalálhatja az ideális beállítást. Kialakítása nagymértékben csökkenti a sisak körül fellépő zavaró örvényléseket, ezáltal csökkentve a szélzajt és a sisakot érő zavaró erőhatásokat.