Az univerzális plexik ismertetése
Milyen motorokhoz megfelelőek az univerzális plexik?

Az univerzális plexiket fejidommal nem rendelkező, jellemzően Chopper és Naked motorokhoz ajánljuk. Az univerzális plexik tartószerkezetek segítségével könnyedén a kormányhoz rögzíthetőek, és széles tartományban beállíthatóak (előre-hátra, fel-le és a dölésszög). Használatuk megbízható és esztétikus megoldást nyújt a szélterelés kérdésére.
A tartószerkezeteket az univerzális plexik ára nem tartalmazza, külön kell kiválasztani őket!


Hogyan válasszam ki a megfelelő plexit?

Az univerzális plexik kiválasztása egyéni ízlés dolga. Magasság, szélesség, szín, kialakítás a főbb ismertető jegyek. Választásnál vegyük figyelembe a plexi alsó részének kialakítását is, hogy a fényszóróhoz, vagy fejidomhoz megfelelően illeszkedjen a szélterelő. Például kerek fényszóróhoz a szögletes alsó kivágású plexi, nem feltétlenül a legjobb választás. Léteznek raszteres plexik is, amelyek alsó része el van sötétítve, így esetleg a műszeregység mögött található alkatrészeket eltakarják.


Melyik tartószerkezetet válasszam a motoromhoz?

Az alap HK tartószerkezet a motorok döntő többségéhez megfelelő, 22 mm-es vagy colos (25,4 mm) átmérőjű kormánykhoz rögzíthető. A plexitartó rudak hossza 180 mm, tehát a kormánytól maximum 180 mm (vagy kevesebb) távolságra lehet a plexi.

Léteznek speciális és specifikus tartószerkezetek is, például a bilincs méret lehet 28, 30, 32 mm, vagy a tartórúd lehet hosszabb kialakítású, sőt egyes modelleknél a plexi nem is a kormányhoz lesz rögzítve. Ezeket az információkat a tartószerkezetek leírásánál találod meg.

Az MRA univerzális plexik tartószerkezetének összeszereléséről készült videó, itt érhető el.